Κορονοϊός alert: Πώς θα βγει η σχέση σας αλώβητη από την καραντίνα

Πώς θα βγει η σχέση σας αλώβητη από την καραντίνα

Κορονοϊός alert: Πώς θα βγει η σχέση σας αλώβητη από την καραντίνα

Η περίοδος αυτή δεν είναι δύσκολη μόνο για τα επαγγελματικά και την κοινωνικότητά μας. Ο εγκλεισμός στο σπίτι μπορεί να γίνει απειλητικός και για την ψυχολογία μας αλλά και τη σχέση με τον/την σύντροφό μας, γι' αυτό θέλει δουλειά.

Στις περιπτώσεις τηλεργασίας, που εργάζεστε δηλαδή και οι δύο από το σπίτι, έχετε τουλάχιστον το θετικό ότι είστε απασχολημένοι. Η καθημερινή επικοινωνία σας με πελάτες, συνεργάτες και εργοδότες, σας βοηθά να διατηρήσετε τη ρουτίνα σας και σας κρατά σε εγρήγορση, πράγμα που μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό τις επόμενες δύσκολες εβδομάδες. Όμως εάν ο ένας από τους δύο ή και οι δύο είστε σε υποχρεωτική άδεια, ο αέρας είναι πιθανό να μυρίσει... μπαρούτι. Δείτε λοιπόν κάποιες χρήσιμες συμβουλές για το πώς θα επιβιώσει η σχέση σας στην καραντίνα του Covid-19.

Κάντε καθημερινά check-in μεταξύ σας

Εφόσον έχετε ο ένας τον άλλον αυτές τις δύσκολες μέρες, είναι ευκαιρία χτίσετε την επικοινωνία σας. Μιλήστε στον/στην σύντροφό σας ανοιχτά για ό,τι σας προβληματίζει στα απλά και καθημερινά θέματα. Ακόμα και αν ακούσετε κάτι που σας φαίνεται παράλογο ή ανούσιο, δώστε προσοχή γιατί μπορεί από αυτό να εξαρτάται η ψυχολογία του άλλου. Καθησυχάστε τον/την σύντροφό σας για τυχόν παράλογους φόβους ή δυσοίωνες σκέψεις. Περάστε τη συζήτηση στο highlight της ημέρας, που μπορεί να είναι ένα ωραίο γλυκό που δημιουργήσατε ή ένα τηλεφώνημα που σας έφτιαξε τη μέρα. Προφανώς αποφύγετε να μιλάτε κάθε μέρα όλη μέρα για τον Κορονοϊό και αφήστε στην άκρη χρόνια προβλήματα, που μπορεί να πυροδοτήσουν μεγάλες διαφωνίες και τσακωμούς.

Πάρτε χρόνο & υγιή απόσταση

Κακά τα ψέμματα, καμία σχέση, όσο καλά θεμέλια και αν έχει, δεν μπορεί να επιβιώσει σε τέσσερις τοίχους 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα. Η κατάσταση θα γίνει σύντομα “πολεμική” και μάλιστα χωρίς σοβαρό λόγο. Γι' αυτό θα πρέπει να κάνετε διαλείμματα ο ένας από τον άλλον, για να αποσυμφορείστε και να χαλαρώνετε. Αναλάβετε εναλλάξ τα ψώνια ή τα θελήματα εκτός σπιτιού που πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν, βγείτε σύντομες βόλτες μόνες/οι σας ή με το σκύλο. Μέσα στο σπίτι, ένα καλό βιβλίο, η αγαπημένη σας μουσική ή ο υπολογιστής σας μπορεί να κάνει τη δουλειά εξίσου καλά. Και φυσικά μην περνάτε όλη τη μέρα μαζί με τον/την σύντροφό σας στο ίδιο δωμάτιο.

Φροντίστε τον εαυτό σας

Το αναγκαστικό διάλειμμα από τον έξω κόσμο μπορεί να είναι για κάποιους/ες μια καλή ευκαιρία να περιποιηθούν και να “καλοπιάσουν” τον εαυτό τους. Κάντε ένα αναζωογονητικό μπάνιο, βάλτε μια μάσκα και κρέμα σώματος. Χτενίστε τα μαλλιά σας, φροντίστε τα άκρα σας, φορέστε το αγαπημένο σας άρωμα και μην γυρνάτε όλη μέρα στο σπίτι με τις πιζάμες, αλλά με άνετα καθαρά ρούχα. Αυτό δεν το κάνετε για να αρέσετε στον άλλον, αλλά για να νιώσετε καλύτερα εσείς οι ίδιοι. Γυμναστείτε με τη βοήθεια του ίντερνετ ή των ειδικών εφαρμογών για γυμναστική στο σπίτι που έχουν βγει για κινητά. Ενδώστε σε ένα δελεαστικό σνακ, στο οποίο δεν μπορείτε να αντισταθείτε. Η ψυχολογία όλων στην καραντίνα είναι εύθραυστη, οπότε αφήστε τις δίαιτες για μετά.

Φροντίστε τον άλλον

Σε όλους μας αρέσει να μας φροντίζουν και να μας περιποιούνται. Μας κάνει να νιώθουμε ωραία, σημαντικοί για τον άλλον και πάνω απ΄ όλα ασφαλείς. Καιρός λοιπόν να σκεφτείτε τι θα έφτιαχνε τη διάθεση στον/στην σύντροφό σας. Δεν φαντάζεστε πόσο θα εκτιμηθεί μια απλή κίνηση, όπως ένα πρωϊνό στο κρεβάτι, ένας ζεστό ρόφημα ή ένα χαλαρωτικό μασάζ. Θυμηθείτε πως τέτοιες μικρές κινήσεις δεν κοστίζουν τίποτα, αντιθέτως ανεβάζουν την ψυχολογία και των δυο σας και δυναμώνουν τη “ομάδα”. Και βεβαίως δεν θα λέγατε όχι εάν σας προσφέρουν ύστερα κάτι αντίστοιχο...

Φτιάξτε το σπίτι σας όπως & όσο μπορείτε

Εάν έχετε στην άκρη κάποια κάδρα που δεν έχετε κρεμάσει ή μια κουρτίνα που δεν έχετε αλλάξει, είναι ευκαιρία να πιάσετε δουλειά. Καθαρίστε τον χώρο σας από ό,τι μη χρήσιμο ή αρεστό, αλλάξτε θέση σε έναν καναπέ ή ένα μεγάλο διακοσμητικό. Φροντίστε τις γλάστρες σας και την βεράντα σας, σηκώστε τα χαλιά και οργανώστε καλύτερα την κουζίνα ή την βιβλιοθήκη. Καταπιαστείτε με την ντουλάπα σας και αποθηκεύστε σιγά σιγά τα πουλόβερ και τα βαριά παλτά, να αδειάσει ο χώρος. Ανάψτε λαμπάκια ή αρωματικά κεράκια που θα φτιάξουν ωραία ατμόσφαιρα. Συνεργαστείτε και φτιάξτε το σπίτι που θα θέλετε για να περνάτε χρόνο μέσα μαζί, ακόμα και όταν λήξει ο “συναγερμός”.

Μπορεί να αναβάλλατε την τελετή για αργότερα, όμως τώρα είναι η στιγμή να αναζητήσετε στο ίντερνετ τον κατάλληλο χώρο για την γαμήλια δεξίωσή σας, να πάρετε προσφορές και να οργανώσετε τον γάμο σας με ηρεμία και διαύγεια.

Μοιραστείτε το: 

Δημοφιλή Άρθρα