5 αποφάσεις που πρέπει να πάρετε πριν το γάμο σας

5 αποφάσεις που πρέπει να πάρετε πριν το γάμο σας

5 αποφάσεις που πρέπει να πάρετε πριν το γάμο σας

Και ναι... η μέρα του γάμου σας θα είναι από τις πιο όμορφες της ζωής σας!

Ναι, σας έχει συνεπάρει το ευτυχές γεγονός του γάμου και θέλετε όλα να είναι όπως τα έχετε φανταστεί.  Όμως το άγχος να είναι όλα τέλεια, η πίεση για να οργανώσετε όλες τις λεπτομέρειες είναι αιτία για πιθανές εντάσεις τη περίοδο αυτή.  Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε σε μεγάλο βαθμό να μετριάσετε τους πιθανούς εκνευρισμούς λαμβάνοντας από κοινού αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:

1. Ο Προϋπολογισμός

Πόσο θέλετε να σας στοιχίσει όλη η διοργάνωση του γάμου? Μέχρι πόσα χρήματα είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε? Το ξέρετε ότι έχετε πάρα πολλές επιλογές για τη κάθε λεπτομέρεια της οργάνωσης του γάμου σας. Ο χώρος δεξίωσης, νυφικό, προσκλητήρια, στολισμοί, δώρα και πολλά πολλά άλλα. Το να ορίσετε από κοινού ένα εύρος προϋπολογισμού, που μπορείτε και θέλετε να διαθέσετε, θα σας βοηθήσει να  περιορίσετε τα κριτήρια σας και να επιλέξετε αυτά που δεν σας βγάζουν εκτός budget.

2. Το είδος του μυστηρίου

Θα κάνετε Θρησκευτικό ή Πολιτικό Γάμο? Μήπως στην περίπτωσή σας θα άρμοζε καλύτερα να κάνετε μελλοντικά γάμο-βάφτιση μετά τον ερχομό του μωρού σας? Η απόφαση αυτή συνδέεται άμεσα με τον προϋπολογισμό που πρέπει να αποφασίσετε και είναι απαραίτητο να το αποφασίσετε όσο πιο νωρίς γίνεται. 

3. Η συμμετοχή του γαμπρού

Για πολλές γυναίκες η έννοια 'διοργάνωση γάμου' είναι αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση. Σε άλλες περιπτώσεις, ζητείται εξ αρχής η άποψη του συζύγου για το κάθε τι ή μοιράζονται οι δουλειές, ώστε ο καθένας να ααναλάβει κάτι. Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό να ξεκαθαρίσετε εξ΄ αρχής τι περιμένει ο ένας από τον άλλον κατά τη φάση της προετοιμασίας του γάμου σας. Μαγική συνταγή δεν υπάρχει και ο κανόνας λέει ότι καλύτερα ο καθένας να ασχοληθεί με αυτά που τον ευχαριστούν περισσότερο. Αν ξέρεις από νωρίς τις αντοχές και τις προτεραιότητες του άλλου είναι σίγουρο ότι θα αποφύγεις πολλές δυσάρεστες καταστάσεις.

4. Το κεντρικό Concept του γάμου σας

Ένα ακόμα σημαντικό θέμα που θα προκαλέσει προστριβές είναι η διαφορετική αντίληψη του ζευγαριού για την κεντρική ιδέα του γάμου σας. Vintage διάθεση, boho πινελιές μπορεί να είναι άγνωστες λέξεις στον καλό σας και να ψάχνει τελείως διαφορετικά πράγματα από αυτά που έχετε στο μυαλό σας. Καλό θα ήταν να αποφασίσετε (και να εξηγήσετε!) ποια θα είναι η κεντρική ιδέα του γάμου σας και να την ακολουθήσετε πιστά στις μετέπειτα επιλογές σας.

5. Η λίστα των καλεσμένων

Αφού έχετε ρυθμίσει τον προϋπολογισμό σας, θα πρέπει οι επιλογές σας να μην τον ξεπεράσουν. Ένα σημαντικό θέμα αντιπαράθεσης, συνήθως, είναι ο αριθμός των καλεσμένων. Το πιο πιθανό είναι να συμφωνείτε ήδη για τον "κλειστό" σας κύκλο συγγενών και φίλων. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν αρχίσετε να σκέφτεστε πιο μακρινά ξαδέρφια, συγγενείς από το χωριό, παλιούς συναδέλφους και η γκρίνια μεγαλώνει.  Δεν υπάρχει μαγική συνταγή για την  ιδανική επιλογή  καλεσμένων, αλλά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τόσο η νύφη και ο γαμπρός έχουν σχετικά ίσο αριθμό προσκεκλημένων.

Μοιραστείτε το: 

Δημοφιλή Άρθρα