Πως επιλέγουμε το στυλ της δεξίωσης και την αίθουσα που θα τη φιλοξενήσει;

Επιλογή Χώρου Δεξίωσης

Πως επιλέγουμε το στυλ της δεξίωσης και την αίθουσα που θα τη φιλοξενήσει;

Υπάρχουν διάφορα είδη δεξίωσης για το εορτασμό του γαμήλιου μυστηρίου: παράθεση επίσημου καθιστού δείπνου, παράθεση δείπνου ακολουθία χορευτικής μουσικής, πάρτυ, κτλ. 

Πως επιλέγουμε το στυλ της δεξίωσης και την αίθουσα που θα τη φιλοξενήσει; 

Στυλ γάμου
Η επιλογή της αίθουσας δεξίωσης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το στυλ του γάμου που επιλέγει το ζευγάρι. Καθώς η δεξίωση αποτελεί συνέχεια του μυστηρίου, το στυλ σας παίζει και εδώ σημαντικό ρόλο. Για παράδειγμα, ακολουθώντας μια τελετή στην οποία όλες οι λεπτομέρειες από το νυφικό ως το στολισμό έχουν επίσημο και πολυτελές ύφος, είναι αναμενόμενο η δεξίωση να αντικατοπτρίζει αυτή την επιλογή σας, στην αίθουσα και το στολισμό της. Αντίστοιχα, ένας λιτός, ρομαντικός γάμος, ανάμεσα σε στενούς φίλους και συγγενείς έρχεται σε αρμονία με ένα λιγότερο επίσημο στυλ δεξίωσης, που θυμίζει γιορτινό οικογενειακό τραπέζι ή ακόμη και πάρτυ.

Αριθμός και ηλικία καλεσμένων
Αν και το γούστο του ζευγαριού παίζει καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση της δεξίωσης, ωστόσο οι καλεσμένοι ασκούν έμμεση επιρροή.
Μπορεί να επιθυμείτε μια δεξίωση όπου οι καλεσμένοι να είναι όρθιοι και να θυμίζει πάρτυ, όμως αν η πλειοψηφία των καλεσμένων είναι μεγάλης ηλικίας δε θα μπορούν να σταθούν για πολλές ώρες όρθιοι. Αντίστοιχα αν υπάρχουν πολλά παιδιά ανάμεσα στους καλεσμένους, η αίθουσα φιλοξενίας της δεξίωσης θα πρέπει να είναι ασφαλής για αυτά, π.χ. αν υπάρχει πισίνα πρέπει να είναι περιφραγμένη. Ο αριθμός των καλεσμένων επηρρεάζει σημαντικά το στυλ της δεξίωσης καθώς υπάρχει περίπτωση να μην χωρούν σε ορισμένες αίθουσες ή να μην περισσεύει χώρος για το στήσιμο του μπουφέ.

Κόστος
Με την κατάλληλη αναζήτηση μπορείτε να εντοπίσετε αίθουσες δεξιώσεων για όλα τα βαλάντια, ωστόσο οι επιλογές ανάμεσα σε μενού/μπουφέ αλλα και fingerfood μπορεί να διαφέρουν αρκετά.

Ημέρα και ώρα δεξίωσης
Η ημερομηνία παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή της αίθουσας δεξιώσεων καθώς οι καιρικές συνθήκες μπορεί να απαγορεύουν συγκεκριμένα είδη αίθουσας. Για παράδειγμα, το χειμώνα δε συνίσταται η επιλογή εξωτερικού χώρου. Επίσης, κλειστές αίθουσες με χαμηλό φωτισμό ίσως να μην ταιριάζουν σε μια μεσημεριανή δεξίωση, ενώ για ξέφρενο πάρτυ μέχρι πρωίας καλό θα ήταν να αποφύγετε τις αίθουσες ξενοδοχείων, προς αποφυγή ενόχλησης των ενοίκων.

Τοποθεσία
Πριν κλείσετε την αίθουσα καλό είναι να σκεφτείτε πόσο απέχει από το χώρο του μυστηρίου και αν υπάρχει δυνατότητα εύκολης μεταφοράς για τους καλεσμένους. Επίσης, η απόσταση από την κατοικία  της πλειοψηφίας των καλεσμένων μπορεί να επηρρεάσει σημαντικά τη διάθεση αλλά και το χρόνο παραμονής τους στη δεξίωση.

Σουίτα φιλοξενίας
Εάν δεν επιθυμείτε να μετακινηθείτε μετά το τέλος της δεξίωσης ή αν το συζυγικό σπίτι περιλαμβάνει και τους γονείς σας, μπορείτε να επιλέξετε χώρους δεξίωσης που παρέχουν φιλοξενία για την πρώτη νύχτα του γάμου. Οι χώροι δεξιώσεων των ξενοδοχείων συχνά προσφέρουν φιλοξενία σε δωμάτιο, αλλά μπορείτε να αναζητήσετε αντίστοιχες υπηρεσίες και σε αρκετά κτήματα γάμου.


Ωστόσο πολλοί χώροι έχουν τη δυνατότητα μετατροπής για να υποστηρίξουν διαφορετικά είδη δεξίωσης. Για παράδειγμα ένα κτήμα μπορεί να διαθέτει διαφορετικές αίθουσες ή εξωτερικό χώρο που μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με το στυλ σας. Αναζητήστε τις αίθουσες δεξιώσεων για την περιοχή που επιθυμείτε χρησιμοποιώντας την έξυπνη αναζήτηση του etoimazogamo.gr και κανονίστε μια επίσκεψη...

 

Μοιραστείτε το: 

Δημοφιλή Άρθρα