Τύποι Νυφικών

Τύποι Νυφικών

Τύποι Νυφικών

Επιτέλους έφτασε ο μήνας των εκθέσεων και οι νέες κολεξιόν νυφικών σας περιμένουν σε όλους τους οίκους. Ποιο νυφικό όμως να διαλέξετε; Είναι τόσα πολλά και διαφορετικά που ο δρόμος της επιλογής φαντάζει βουνό. Σας παρουσιάζουμε τις βασικές κατηγορίες νυφικών ώστε να οργανώσετε τη σκέψη σας και να τις αναγνωρίζετε με την πρώτη ματιά.

Α Γραμμή
Είναι ίσως ο πιο συνηθισμένος τύπος νυφικού καθώς κολακεύει σχεδόν όλους τους τύπους σώματος. Ονομάζεται έτσι καθώς το κάτω μέρος του (η φούστα δηλαδή) θυμίζει το γράμμα «Α». Ανάλογα με το σχέδιο, το άνοιγμα της φούστας μπορεί να ξεκινά από τη μέση ή την αρχή των γοφών.

Princess
Θυμίζει τα νυφικά που φορούν οι πριγκίπισσες στα παραμύθια και ίσως το είχατε ονειρευτεί όταν είσαστε μικρές. Το πάνω μέρος είναι στενό και εφαρμόζει στο σώμα, ενώ από τη μέση και κάτω σχηματίζει μια εντυπωσιακή φουσκωτή φούστα. Δίνει ύψος αλλά και όγκο γι' αυτό ενδείκνυται για λεπτές σιλουέτες. Συχνά αναφέρεται και ως ballgown γιατί θυμίζει τους αριστοκρατικούς χορούς εποχής.

Αμπίρ
Πρόκειται για νυφικό που ξεκινά το άνοιγμά του κάτω ακριβώς από το στήθος. Πέφτοντας ανάλαφρα πάνω από το ύψος της κοιλιάς αποτελεί ιδανική επιλογή για εγκύους. Αν και θα το βρείτε σε πολλά στυλ και υφάσματα μην ξεχνάτε ότι τα περισσότερα αέρινα - αρχαιοελληνικά νυφικά εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία.

Γοργόνα
Οφείλει το όνομά του στην ουρά της γοργόνας την οποία θυμίζει το τελείωμά του. Πρόκειται για νυφικό που διαγράφει το σώμα μέχρι το γόνατο, από όπου ξεκινά να φαρδαίνει. Αναδεικνύει υπέροχα τα σώματα με συμμετρικές καμπύλες, ενώ είναι καλύτερα να το αποφύγετε αν έχετε περιττά κιλά γιατί τονίζει τις καμπύλες του σώματος. Στην πιο φαρδιά εκδοχή του, θυμίζοντας λίγο τη γραμμή Α, ονομάζεται και τρομπέτα.

Ίσιο
Όπως προϊδεάζει και το όνομά του, είναι ένα νυφικό σε ίσια γραμμή, ιδανικό για όσες δεν επιθυμούν όγκο. Μην σας αποπροσανατολίζει το σχήμα του, μπορείτε να το βρείτε από την πιο λιτή ως την πιο γκλάμουρ εκδοχή του. Καλό είναι να το αποφύγετε αν έχετε μεγάλη περιφέρεια καθώς τονίζει την ασυμμετρία του σώματος ή αν σας λείπουν εντελώς οι καμπύλες διότι το αποτέλεσμα θα είναι άχαρο.

Κοντό
Σε αντίθεση με όλους τους προηγούμενους τύπους νυφικών το κάτω μέρος του είναι κοντό, φτάνοντας ως τη γάμπα στην πιο μακριά εκδοχή του. Αντισυμβατικό και άνετο στο περπάτημα, τονίζει υπέροχα τα λεπτά πόδια (σε όλες τις μορφές του από μίνι μέχρι μίντι) και αναδεικνύει τα πολυαγαπημένα μας παπούτσια. Όμως αυτό είναι ένα κεφάλαιο από μόνο του.

Μην ξεχνάτε ότι οι παραπάνω τύποι αναφέρονται στο βασικό σχήμα - μορφή του νυφικού ενώ μπορούν να διαφέρουν αρκετά ανάλογα με το ύφος, το ύφασμα και το σχέδιο που έχουν στο πάνω μέρος (το neckline ελληνιστί). Δείτε στο παρακάτω σκίτσο αρκετούς τύπους σχεδίων:

Θέλετε να δείτε ποιος τύπος νυφικού ταιριάζει στο σωματότυπό σας; Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το σχετικό μας άρθρο.

Photos via pinterest

 

Μοιραστείτε το: 

Δημοφιλή Άρθρα