10 γαμήλια trends της νέας δεκαετίας

10 γαμήλια trends της νέας δεκαετίας

10 γαμήλια trends της νέας δεκαετίας

Κάθε εποχή έχει τις γαμήλιες τάσεις της, που εκφράζονται μέσα από τα χρώματα, το design, τις επιλογές σε υπηρεσίες και στολισμό, στα ρούχα κ.λπ. Αν και το 2020 έχει αποδειχτεί μια ιδιαίτερη χρονιά ως τώρα, δεν παύει να συμβολίζει την αλλαγή της δεκαετίας, μια χρονιά που λέμε “αντίο” σε trends που έκαναν τον κύκλο τους. Δείτε λοιπόν τις νέες τάσεις που κάνουν δυναμικά την είσοδό τους την νέα δεκαετία που διανύουμε και φυσικά αυτές που κρατούμε από τη χρονιά που πέρασε.

Πάρτε έμπνευση & ζητήστε προσφορές μέσω του Ετοιμάζω Γάμο από επαγγελματίες γάμου, για το πώς θα εντάξετε τις τάσεις της νέας δεκαετίας στον γάμο σας. 

5 νέες γαμήλιες τάσεις για το 2020:

1. Αποξηραμένα άνθη

Το αποξηραμένο λουλούδι παύει να είναι ταμπού και γίνεται η νέα τάση. Αποξηραμένα λουλούδια, βαμμένα, αποχρωματισμένα ή αφημένα εντελώς φυσικά έρχονται να πάρουν σιγά σιγά τη θέση των φρέσκων και “αψεγάδιαστων” ή να συνδυαστούν μαζί τους σε ένα ενδιαφέρον μιξ. Νέες υφές και χρώματα στην παλέτα των γάμων ανανεώνουν τις επιλογές μας και κάνουν ένα natural makeover στη δεξίωσή μας.

2. Βιώσιμος στολισμός

Η παγκόσμια βιομηχανία γάμου παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από την βιωσιμότητα, ένα από τα βασικότερα και πιο ουσιώδη trends της νέας δεκαετίας. Γι' αυτό και προσπαθεί να βρει λύσεις που κάνουν καλό στο περιβάλλον, ώστε να εντάξει τη βιωσιμότητα στο γαμήλιο theme. Για παράδειγμα, αντί της χρήσης φρέσκων, κομμένων λουλουδιών οι wedding planners που οργανώνουν βιώσιμους γάμους τείνουν να προτιμούν ζωντανά φυτά για στολισμό. Τα φυτά αυτά αφαιρούνται μετά με προσοχή  και επιστρέφουν μετά στα φυτώρια προς όφελος της αειφορίας.

3. Έμφαση στη διάρκεια αντί καλεσμένων

Η ιδέα ότι η επιτυχία μιας γαμήλιας δεξίωσης ισούται με τον αριθμό προσκεκλημένων έχει προ πολλού ξεπεραστεί. Αντίθετα, ένα γαμήλιο πάρτι, που κρατά διήμερο ή ακόμα και τριήμερο δείχνει δυναμική είσοδο στο γαμήλιο πλάνο οργάνωσης. Μιλάμε για τον στενότερο κύκλο ανθρώπων, που είτε θα γιορτάσει με το ζευγάρι την προηγούμενη μέρα είτε θα περάσουν μαζί του hangover της επόμενης του πάρτι. Ένα τριήμερο που μένει αξέχαστο σε όλους.

4. Διαδραστικότητα 

Wedding planners από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού προβλέπουν ότι η νέα τάση του 2020 θα υπακούει στο μότο “Το φαγητό είναι τέχνη”. Η διαδραστικότητα και η προσωποποιημένη εμπειρία των καλεσμένων που θα συμμετέχουν περισσότερο στη διαδικασία σερβιρίσματος, θα είναι δύο στοιχήματα που θα κληθούν να κερδίσουν τα γαμήλια events. Αλήθεια, ποιον θα χαλούσε ένα μάθημα mixology από επαγγελματία bar tender;

5. Εναλλακτικά νυφικά

Δε λέμε, τα κλασσικά καλοραμμένα νυφικά είναι από μόνα τους τέχνη και παραμένουν διαχρονικά και ακαταμάχητα. Όμως τα μη παραδοσιακά νυφικά μπορούν να ανανεώσουν την εικόνα μιας νύφης που θέλει να ξεχωρίσει. Ολόσωμες φόρμες, deux pieces σετ με φούστα ή παντελόνι, ακόμα και αφαιρούμενες αέρινες κάπες χαρίζουν το στοιχείο του απρόβλεπτου στο νυφικό σύνολο.

5 trends που αγαπήσαμε & κρατάμε από το 2019:

1. Η πρασινάδα

Η πρασινάδα που κυριάρχησε στους τοίχους το 2019 είναι μια ιδέα εντυπωσιακή και ιδιαίτερη για τα ζευγάρια που παντρεύονται. Ο ινσταγκραμικός ανθισμένος τοίχος ως φωτογραφικό φόντο έχει κυριαρχήσει στις γαμήλιες και pre wedding φωτογραφίσεις. Καιρός να την προσαρμόσουμε σε άλλες επιφάνειες, όπως έπιπλα, οροφές φωτιστικά κ.λπ.

2. Το τολμηρό χρώμα

Τα ζευγάρια του 2019 αποδείχτηκαν τολμηρά στην επιλογή χρώματος, που σπάει τους αυστηρούς κανόνες του λευκού και του off white. Εκτός του ότι οι επιλογές μας αυξάνονται, προσθέτοντας λίγο χρώμα σε ένα ουδέτερο σκηνικό χαρίζει στο σκηνικό προσωπικότητα και αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον.

3. Δημιουργικά τραπέζια

Το 2019 είδαμε πολλά γαμήλια τραπέζια διακοσμημένα με ενδιαφέροντα υφάσματα με εναλλακτικά prints, κεντητά τραπεζομάντηλα και ατομικές πετσετούλες, ιδιαίτερα πιάτα και μαχαιροπίρουνα κ.λπ. Η τάση αυτή δεν έχει ξεπεραστεί, αντίθετα ανοίγει ένα νέο πεδίο για πειραματισμό στα μελλόνυμφα ζευγάρια, που μπορούν να κάνουν ακόμα πιο “δικό τους” το τραπέζι του γάμου.

4. Φυσικά υλικά

Σε ένα βιώσιμο γάμο τα φυσικά υλικά πρωταγωνιστούν παντού. Από τον ανθοστολισμό, τα υφάσματα, τα διακοσμητικά κ.λπ. Ξύλο, πέτρα και υφάσματα χωρίς μεγάλη επεξεργασία περνούν το μήνυμα της αειφορίας χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον, πράγμα που θα εκτιμήσουν και οι καλεσμένοι σας.

5. Προσωποποιημένα προσκλητήρια

Αν και αρκετά ζευγάρια έχουν στραφεί στα evites (προσκλητήρια που αποστέλλονται μέσω e-mail), δεν υπάρχει τίποτα πιο κλασσικό από τα κομψά γαμήλια προσκλητήρια και επιστολόχαρτα. Διαλέξτε αυτό που σας εκφράζει περισσότερο και στείλτε την πρόσκληση με ταχυδρομείο στο σπίτι των καλεσμένων σας. Εκτός του ότι έτσι θα τους κάνετε να νιώσουν ευπρόσδεκτοι και σημαντικοί για εσάς, θα τους χαρίσετε ένα... τυράκι σχετικά με τον τόνο που θα έχει η δεξίωσή σας.

10 γαμήλια trends της νέας δεκαετίας
Μοιραστείτε το: 

Δημοφιλή Άρθρα