Πρέπει να αναβάλλω τον γάμο μου λόγω Κορονοϊού;

Πρέπει να αναβάλλω τον γάμο μου λόγω Κορονοϊού;

Πρέπει να αναβάλλω τον γάμο μου λόγω Κορονοϊού;

Δύσκολοι καιροί για... νύφες και γαμπρούς. Η Πανδημία που κήρυξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λόγω του Covid-19 σίγουρα δεν δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις ή την πιο ωραία ατμόσφαιρα για να οργανώσετε το μέλλον σας μαζί.

Πάρτε μια ανάσα, κάντε ένα ζεστό ρόφημα, στην ανάγκη ρίξτε το στον διαλογισμό και διαβάστε παρακάτω από την άνεση του σπιτιού σας τι να κάνετε έαν έχετε κανονίσει τον γάμο σας για τους επόμενους μήνες:

Τι να κάνετε εάν έχετε κανονίσει γάμο εν μέσω καραντίνας:

1. Δείτε ξανά τις ημερομηνίες

Προφανώς κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί πως η κατάσταση θα εξομαλυνθεί σε 1 βδομάδα, 1 μήνα ή 3 μήνες από σήμερα. Όμως έαν για παράδειγμα παντρεύεστε τον Σεπτέμβριο, δεν υπάρχει λόγος πανικού. Χαλαρώστε και παρακολουθήστε στενά τις εξελίξεις τις ερχόμενες εβδομάδες. Το πιο πιθανό είναι να μην συναντήσετε κανένα πρόβλημα. Εάν πάλι ο γάμος σας είναι προγραμματισμένος σε σύντομο χρόνο, π.χ. τον Απρίλιο, θα χρειαστεί να το ξανασκεφτείτε και να περάσετε στο νούμερο 2.

2. Επικοινωνήστε με τον wedding planner

Εάν έχετε κλείσει διοργανωτή είστε τυχεροί, γιατί θα αναλάβει τα πάντα: όλες τις ακυρώσεις, της αναβολές ή τις διαπραγματεύσεις εκ μέρους σας. Εάν δεν έχετε αναθέσει τον γάμο σας σε wedding planner, προσπεράστε το 2 και προχωρήστε στο 3.

3. Κάντε μια SOS λίστα επικοινωνίας

Το ξέρουμε πως είναι δύσκολο. Όμως είναι σημαντικό να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας. Πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε ακύρωση και αρχίσετε να παίρνετε τηλέφωνα δεξιά και αριστερά σε συγγενείς και φίλους, κάντε μια λίστα με τους επαγγελματίες που έχετε κλείσει για τον γάμο. Από χώρους δεξιώσεων και φωτογράφους έως μακιγιέρ, κομμωτέςπροσκλητήρια και Djs. Μην αφήσετε τίποτα απ' έξω, όσο μικρή σημασία και αν νομίζετε ότι έχει. Ύστερα, περάστε στο κρίσιμο σημείο 4.

4. Διαβάστε τους όρους των συμβολαίων

Ιδανικά, ξέρετε ήδη τι ακριβώς έχετε υπογράψει. Ωστόσο, ξαναδιαβάστε τα συμβόλαια και τις δεσμεύσεις που έχετε απέναντι σε κάθε επαγγελματία. Καλέστε τους έναν έναν και εξηγήστε τους λόγους που θα πρέπει να αναβάλλετε τον γάμο σας, άρα να ακυρώσετε και τη συμφωνία. Όλοι θα δείξουν (ή θα έπρεπε να δείξουν) κατανόηση και θα σας επιστρέψουν τυχόν προκαταβολές. Άλλωστε, οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα. Κρατήστε καλές σχέσεις μαζί τους γιατί το πιο πιθανό είναι να επικοινωνήσετε ξανά όταν κοπάσει η... καταιγίδα. Συζητήστε το “πάγωμα” της συμφωνίας για τη νέα ημερομηνία που θα ορίσετε, χωρίς καμία επιβάρυνση. Αφού συμφωνήσετε σε κάτι, ό,τι και αν είναι αυτό, προχωρήστε στο 5.

5. Στείλτε e-mail επιβεβαίωσης

Μετά τα τηλεφωνήματα, αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να καταγράψετε τι ακριβώς συμφωνήσετε με τον κάθε επαγγελματία σε ένα λεπτομερέστατο και ακριβέστατο e-mail. Φερθείτε έξυπνα και κοινοποιήστε το ίδιο e-mail στον/στην μέλλοντα/μέλλουσα σύζυγο για να το λάβει μαζί με τον επαγγελματία, για αρχειακούς και ενημερωτικούς λόγους. Μην γράψετε τα πράγματα “φλου” και μην αφήσετε τίποτα στην καλή διάθεση ή καλή μνήμη του συνομιλητή σας. Έτσι, θα είστε σίγουροι ότι υπάρχει μια γραπτή καταγραφή της συμφωνίας, που θα λειτουργήσει ταυτόχρονα ως υπενθύμιση και δέσμευση και για τις δύο πλευρές.

6. Ενημερώστε τους καλεσμένους σας

Είτε μιλάμε για ακύρωση, είτε για αναβολή, θα πρέπει να ενημερώσετε άμεσα τους καλεσμένους σας. Το ξέρουμε είναι άβολο και χρονοβόρο. Επίσης κανείς δεν θέλει να μπει στη διαδικασία να εξηγεί στους γύρω του γιατί ακυρώνει τον γάμο του, ανεξαρτήτως Κορωνοϊού. Όμως οφείλετε να σεβαστείτε τον κόσμο που έβαλε τη δεξίωση γάμου σας στο πρόγραμμά του, έβγαλε εισιτήρια, έκλεισε διαμονή, αγόρασε δώρο και σκόπευε να χαρεί με τη χαρά σας. Εάν βρήκατε ήδη νέα ημερομηνία, ενημερώστε τους το ταχύτερο δυνατόν για να προσαρμόσουν τα πλάνα τους.

Και να θυμάστε ότι "μπόρα είναι θα περάσει"...

  • Αναζητήστε τον κατάλληλο χώρο για την γαμήλια δεξίωσή σας
  • Βρείτε το ιδανικό νυφικό και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με τον πιο καλαίσθητο στολισμό
  • Αναθέστε τις γεύσεις της γαμήλιας δεξίωσής σας στα καλύτερα catering
Μοιραστείτε το: 

Δημοφιλή Άρθρα