6 tips για να αντιμετωπίσετε τη ζέστη στο γάμο σας

6 tips για να αντιμετωπίσετε τη ζέστη στο γάμο σας

Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για να επιλέξετε να οργανώσετε το γάμο σας μέσα στο καλοκαίρι. Πρώτα απ' όλα, με το που ξεπροβάλει ο Ιούνιος η διάθεση ανεβαίνει. Οργανώνεται σιγά σιγά το πρόγραμμα των διακοπών, οι άδειες και όλοι ήδη έχουμε στα χείλη μας την αλμύρα της θάλασσας, οπότε η ατμόσφαιρα είναι πιο ανάλαφρη και ξέγνοιαστη. Εννοείται πως η καλοκαιρία ευννοεί το όνειρο του γάμου στην ύπαιθρο, του γάμου δίπλα στη θάλασσα ή ακόμα και στο νησί. Υπάρχουν υπέροχα και ευφάνταστα κτήματα με πισίνα και δίπλα στο κύμα που στο τέλος της δεξίωσης μια βουτιά είναι η σφραγίδα ενός ξέφρενου και επιτυχημένου γαμήλιου πάρτυ! Γι' αυτούς και για άλλους πολλούς λόγους οι καλοκαιρινές ημερομηνίες, γίνονται ανάρπαστες από τους μελλόνυμφους που θέλουν να προγραμματίσουν το γάμο τους!

Ωστόσο το καλοκαίρι η θερμοκρασία είναι πολύ ανεβασμένη και σε συνδυασμό με την υπερένταση της συγκινητικής περίστασης, το θερμόμετρο σκαρφαλώνει στα ύψη. Πώς λοιπόν μπορείτε να πάρετε τα μέτρα σας για να μη σας καταβάλλει εσάς και τους καλεσμένους σας η ζέστη την ημέρα του γάμου σας; Ίσως κάποιες από τις ιδέες και τις σκέψεις μας να σας βοηθήσουν στην προετοιμασία του καλοκαιρινού σας γάμου:

1. Για το νυφικό σας αλλά και για το γαμπριάτικο κοστούμι, επιλέξτε ανάλαφρα υφάσματα. Προσέξτε μη παρασυρθείτε από την εποχή και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν την περίοδο που τα αναζητάτε. Ένας καλοκαιρινός γάμος θέλει αέρινες παρουσίες. Όχι βαριά υφάσματα και φλύαρα αξεσουάρ που θα σας ταλαιπωρήσουν και θα σας ζεστάνουν παραπάνω. Ακόμα και για το γαμπρό υπάρχουν πολλές εναλλακτικές προτάσεις αντί του κλασικού κοστούμιου που ακόμα και στην ιδέα μας κάνει  να θέλουμε να σκουπίσουμε το μετώπο από τον ιδρώτα. Τολμήστε το διαφορετικό και το ασυνήθιστο. 

2. Το νυφικό σας χτένισμα θα πρέπει είναι επιμελώς ατημέλητο καθώς η ζέστη σίγουρα θα το ταλαιπωρήσει. Προτιμήστε κότσο, σινιόν ή ψηλά, κοτσίδες ή στο πλάι για να είναι ελεύθερος ο λαιμός σας για να απολαύσει το οποιοδήποτε τυχαίο αεράκι.

3. Το νυφικό μακιγιάζ καλό θα είναι να μην είναι έντονο και βαρύ.

4. Οι καλοί οικοδεσπότες φροντίζουν τους καλεσμένους τους, έτσι κι εσείς μπορείτε να προσφέρετε βεντάλιες στο γάμο σας. Αν θέλετε να αποφύγετε το κόστος, γίνετε δημιουργικοί με τη βοηθεία του τυπογραφείου που ανέλαβε τα προσκλητήριά σας. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι χαρτόνια πλαστικοποιημένα. Με φαντασία και μεράκι τα απλά χαρτόνια γίνονται ευφάνταστες βεντάλιες. Δώστε σχήμα όπως καρδιά, κοχύλι ή ακόμα και φύλλο δέντρου γιατί όχι και φοίνικα. Δώστε χρώμα. Τυπώστε αν θέλετε και κάτι επάνω όπως κάποιον στίχο απο ένα αγαπημένο σας τραγούδι, ποίημα ή απλά τα ονόματά σας...

5. Όταν θα διαλέγετε το μενού της δεξίωσης λάβετε υπόψη τις θερμοκρασίες και προτιμήστε ελαφριές γεύσεις. Οι υπεύθυνοι του catering θα σας καθοδηγήσουν σε πιάτα που δε θα βαρύνουν τους καλεσμένους σας για να μπορούν και στη συνέχεια να γεμίσουν τη πίστα.

6. Μία δροσερή έκπληξη κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα ξαφνιάσει ευχάριστα. Με ένα παγωτό, μια γρανίτα ή ένα παγωμένο cocktail να είστε σίγουροι οτι οι καλεσμένοι σας θα σας ευγνωμονούν. 

Με ζέστη ή κρύο ο γάμος σας θα μείνει σε όλους αξέχαστος αν βασικό του συστατικό είναι η αγάπη και η θετική ενέργεια. Για τις λεπτομέρειες αναλαμβάνουν οι επαγγελματίες του χώρου που στόχος τους είναι να κάνετε πραγματικότητα, το γάμο των ονείρων σας.

 

tips για ζέστη στο γάμο
tips για ζέστη στο γάμο
tips για ζέστη στο γάμο
tips για ζέστη στο γάμο
tips για ζέστη στο γάμο
tips για ζέστη στο γάμο
tips για ζέστη στο γάμο
Μοιραστείτε το: 

Δημοφιλή Άρθρα